OBSERVATORI INTEL·LIGENT

Jornada online sobre estratègies per a la millora de l’eficiència en l’ús de l’aigua en el sector vitivinícola

Info Innovi,

Avui, s'ha celebrat la jornada online organitzada per INNOVI, juntament amb l'Associació Vinícola Catalana i el Catalan Water Partnership, centrada en les estratègies per millorar l’eficiència en l’ús de l’aigua dins del sector vitivinícola. Amb una participació de gairebé 50 assistents, l’esdeveniment ha estat un punt de trobada per a professionals del sector.

 La jornada s’ha iniciat amb una càlida benvinguda a càrrec de Toni Cruces, secretari general de l'Associació Vinícola Catalana, que ha donat pas a una sèrie de ponències.

 El Sr. Manel Simon, director general d'Afrucat, ha abordat la resposta del sector fruiter a la sequera, i ha parlat de temes com les dessalinitzadores i la regeneració d’aigua. Destaca la importància de la gestió i acumulació d’aigua per afrontar els desafiaments futurs de la sequera i els períodes de pluges intenses. A més, ha subratllat la necessitat de treballar en equip i elogia la resiliència del sector davant aquestes adversitats.

 Seguidament, Xavier Amores, clúster manager del Catalan Water Partnership, ha compartit una visió sobre la gestió de l’aigua en un context d’emergència per sequera, incloent-hi una anàlisi de la normativa actual i les potencials solucions d’estalvi. Fent èmfasi en la importància de l’eficiència i control de l’ús de l’aigua, destacant la necessitat de directrius per a la reutilització i el reaprofitament d’aquest recurs essencial.

 A continuació, Aina Amengual, project manager del Catalan Water Partnership, ha presentat el projecte ViWaTec, oferint als participants una oportunitat per aprendre i estalviar mitjançant estudis diagnòstics gratuïts. Aquests estudis inclouran un balanç del cicle de l’aigua i la identificació personalitzada de punts febles i línies de millora de la gestió de l’aigua tot acompanyat de visites en mans d’experts del sector de l’aigua.

 Finalment, Eloi Montcada, clúster manager d'INNOVI, ha convidat als assistents a participar en la convocatòria oberta per als estudis gratuïts, posant de manifest l’esperança de continuïtat en la recerca d’eines innovadores per a la gestió de l’aigua en el sector.

 Un punt comú en totes les intervencions ha estat l’enfocament en la millora de l’eficiència i la reutilització de l’aigua, evidenciant el compromís del sector vitivinícola català amb la sostenibilitat i la gestió responsable dels recursos hídrics.


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies